Påsktårta
Påsktårta - eller chokladkaka med ljuvlig glasyr som den heter i vanliga fall.

Kakan :
100 g smält smör
2 ägg
2 dl socker
1 dl mjöl
3/4 dl kakao
1 ½ tsk vaniljsocker
Vispa ägg och socker pösigt och häll i smöret i smeten och rör om.
Blanda de torra ingr och rör sen ner det också.
Smöra och bröa och fyll en form med löstagbar kant och grädda sen i 175 grader.
20 cm diameter i 24 minuter eller som jag har 24 cm diameter 19 minuter. Grädda inte för länge - den ska vara kladdig !
Låt svalna !
Glasyren :
150 g Philadelphiaost
50 g smör
2 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
4 dl florsocker
Bred över glasyren på kakan och låt allt stå minst 3 timmar innan servering - den blir bara godare och godare !

Kakan :
100 g smält smör
2 ägg
2 dl socker
1 dl mjöl
3/4 dl kakao
1 ½ tsk vaniljsocker
Vispa ägg och socker pösigt och häll i smöret i smeten och rör om.
Blanda de torra ingr och rör sen ner det också.
Smöra och bröa och fyll en form med löstagbar kant och grädda sen i 175 grader.
20 cm diameter i 24 minuter eller som jag har 24 cm diameter 19 minuter. Grädda inte för länge - den ska vara kladdig !
Låt svalna !
Glasyren :
150 g Philadelphiaost
50 g smör
2 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
4 dl florsocker
Bred över glasyren på kakan och låt allt stå minst 3 timmar innan servering - den blir bara godare och godare !
Kommentarer
Trackback