Thekakor
Fick nya Allt om Mat häromdagen och blev sugen på att baka thekakor.
Sagt och gjort :
2 dl havregryn
5 dl mjölk ( eller havremjölk...)
50 g jäst
2 msk ljus sirap
1 äggula
1 tsk salt
ca 11 dl vetemjöl spec.
100 g smör ( eller mjölkfritt margarin...)
Blanda havregryn och mjölk och låt stå 5 min.
Värm till 37 grader.
Smula ner jästen i en bunke
och tillsätt havremjölken.
Tillsätt sirap, gulan och salt.
Blanda i mjöl till en smidig deg.
Till sist klickar du ner smöret och arbetar in det i degen.
Jäs 45 minuter.
Dela degen i 20 bitar och rulla bullar och lägg på plåt.
G l e s t . . .
Låt jäsa några minuter innan du plattar till dom
och naggar dom.
Jäs 20 minuter till...
Grädda i 250 grader i ca 8 minuter !
N J U T !!!
Kommentarer
Trackback