FATTIGA RIDDARE
Blev så vansinnigt sugen på Fattiga Riddare i söndags...
och då jag hade några skivor kvar av Tortanobrödet,
så blev det såna :
Vispa ihop 1 ägg och 3 dl mjölk
Tillsätt 1 dl mjöl
Lägg det lite torra brödet i smeten så det mjuknar
och stek sen gyllenbrunt i smör...
MORMOR EDITHS HERRSMÖRGÅSAR
Här kommer ett recept som jag hittade för mååånga år sedan i
nån tidning...och igår premiärgjorde jag det !
Blev väääldigt gott men kanske inte så vackert...hehe !
Tortano
Tortano är ett underbart bröd att bjuda som tex förrätt...eller till soppan bara...

1 BRÖD :
15 g jäst
3 dl ljummet vatten
2 msk olivolja
1 msk honung
1 msk flingsalt
2½ dl durum vetemjöl
4 dl mjöl
Smula jästen och lös upp med vattnet, olivoljan, honungen och saltet.
Rör i durummjölet och sen vetemjölet.
Jäs ca 30 minuter.
Kavla försiktigt ut degn till en rektangel och fyll med tex skinka, ost, oliver, oregano...eller vad du just då är sugen på !
Rulla ihop och lägg på plåt - antingen rak eller som en krans.
Jäs 30 minuter till...
Grädda i 200 grader ca 20-25 min och låt sen svalan på galler.

1 BRÖD :
15 g jäst
3 dl ljummet vatten
2 msk olivolja
1 msk honung
1 msk flingsalt
2½ dl durum vetemjöl
4 dl mjöl
Smula jästen och lös upp med vattnet, olivoljan, honungen och saltet.
Rör i durummjölet och sen vetemjölet.
Jäs ca 30 minuter.
Kavla försiktigt ut degn till en rektangel och fyll med tex skinka, ost, oliver, oregano...eller vad du just då är sugen på !
Rulla ihop och lägg på plåt - antingen rak eller som en krans.
Jäs 30 minuter till...
Grädda i 200 grader ca 20-25 min och låt sen svalan på galler.