CAKEBOLLS

Cakebolls kan man göra lite hur som helst. Mitt grundrecept är på tex ett paket ballerina eller nån annan kexsort som körs sönder i mixer och sen blandas med 200 g phillaost...och kyls innan de täcks med smält choklad...

Meeen då dotran inte kan äta så många sorters köpeskex och inte så mycket ost heller, så blev det en annan twist på dom igår :



Snabbakade en chokladsockerkaka först. Helt vanlig sån, som fick svalna av innan matberedaren kom fram...

ca 500 g kaksmulor
50 gr smör
30 gr phillaost
1 dl florsocker
2 msk kakao
1 tsk vanilj
ca ½ dl arraksessens

Blandade allt i matberedaren och körde ihop det. Sen rullades bollar och kyldes ordentligt innan det var dax för chokladdoppningen ! Gick åt ca 300 gr smält choklad...och lite strössel.

Men himlansch så goda dom blev ! Tog receptet från mina dammsugare men ökade kaksmulorna och plussade phillan...
Bakerella har gjort många olika varianter av såna här och gärna på pinnar - cakepops - men vi kör utan med en liten arrakstwist ;) Kika in hos henne om ni vill ha fler smarriga tips och idéer !!!

Planerna var att ha dom till makens firande på lördag, meeen...man vet aldrig ! Dom kan vara slut då...





RSS 2.0