RabarberBlondie - superenkel !!!




200 g smält smör
4 ägg
5 dl socker
6 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
rabarber

Blanda det smälta smöret med äggen och blanda sen i socker, vanilj och mjöl.

Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna
( min är 22 x 35 cm )
Skiva rabarbern och tryck ner i smeten.

Grädda i 175 grader ca 30 minuter...
tills den fått liiite färg !

Man kan använda sig av hallon, blåbär eller varför inte äpplen
eller vad man just för tillfället har !

Men den lite sura rabarbern är suverän till den söta kakan !







ChokladMousseTårtan...

NU kommer den...den bästa av alla tårtor !!!



Tyvärr så har jag ingen bra bild på den - båda gångerna jag gjort den försvann den snabbt...men den är smarrig ! Och räcker lätt till ca 16-18 bitar med 3 olika mousselager och 10-12 med 2 olika mousselager!

Tårtbotten :
3 ägg
3/4 dl socker
½ msk vetemjöl
2 msk potatismjöl
2 msk kakao

Sätt ugnen på 200 grader och smörj och bröa en form med löstagbar kant - jag använder en 24 cm...

Vispa ägg och socker poröst, blanda ihop mjölen och kakaon och rör ner. Häll i formen och grädda ca 15 minuter längst ner i ugnen.
Låt kakan svalna lite innan du delar den i 2...


Mousse x 2 eller 3 :
3 dl vispad grädde
200 gr smält mörk choklad / smält ljus choklad / smält vit choklad
2 äggulor

Blanda gulorna med den smälta chokladen och rör sen ner lite av grädden...lite i taget och den kan bli lite grynig med det är ok :)

Gör alla moussarna klara innan du börjar att lägga ihop tårtan...

Lägg sen en tårtbotten i botten av tårtformen med löstagbar kant. Sen på med 2-3 lager mousse, tårtbotten igen och 2-3 lager till !

Låt stå i kylen över natten så att den stelnar ordentligt !

Innan servering så ta bort kanten, strö över riven choklad och fyll hela tårtan med färska hallon...MUMS !!!

Receptet hittade jag hos Lina för rätt så länge sen - har bara lagt till en vit mousse också...


RSS 2.0