DAMMSUGARE

Här kommer receptet på dom smarrigaste dammsugarna :



400 g kaksmulor
50 g smör
1 dl florsocker
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 dl punchessens
en nypa salt
500 g grön marsipan
250 g mörk smält choklad

Mixa kaksmulorna ( hade några bitar sockerkaka som jag sparat i frysen )
och blanda ihop med florsocker, kakao, vanilj, punch, smör och salt.

Rulla till "korvar" och lägg i kylen så att dom stelnar...
Kavla ut marsipanen tunt och lägg sen en "korv" på och rulla runt ett varv.
Skär av marsipanen och fortsätt med resten av "korvarna".
Skär marsipankorvarna i bitar och chokladdoppa båda ändarna.

Jag gjorde dom modell mindre och då blev det ca 50 st...


KLART !!!




CHOKLAD-KOLA-KAKOR

En väldigt smarrig och enkel kaka till kaffet...

100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
2 msk sirap
2 dl mjöl
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bikarbonat
½ tsk salt

Rör socker, smör och sirap pösigt.
Blanda de torra ingredienserna och rör ihop allt.

Dela i 2 och rullar till korvar.
Lägg på bakplåtspapper och platta till med en gaffel.

Grädda i 175 grader ca 15 minuter.

Låt svalna nån minut innan du skär dom.

KLART !!!




NORRGOTTARE...

Här kommer mitt recept på Norrgottare :



300 gr Norrgott extrasaltat
( funkar ju även med Bregott )
1½ dl socker
1½ tsk vaniljsocker
3 dl mjöl
2½ dl maizena
1 tsk bakpulver
ev. liiite extra salt...

Blanda ihop allt och rulla små bollar och lägg i mittemellanpappersformar.
Grädda i 175 grader ca 10-12 minuter.

KLART !!!






FRANSKA PEPPARKAKOR

Superenkelt att göra och vansinnigt goda...



Dag 1 :

2 dl skållad, skalad och hackad mandel
200 g rumsvarmt smör
2 dl socker
1 dl sirap
ca 6 dl mjöl
5-6 tsk pepparkakskryddor
1 tsk bikarbonat

Rör ihop smör, socker och sirap.
Blanda mjölet med kryddorna och bikarbonaten.
Blanda alltihop och arbeta degen smidig.
Dela i 2 delar och forma till "fyrkantiga" rullar.
Packa in i smörpapper och stoppa i en plastpåse och
låt degen vila över natten i kylen.

Dag 2 :

Skär korvarna i tunna skivor och grädda på bakplåtspapper
i 175 graders ugn ca 12 minuter.

KLART !!!

Ät och njut...






PEPPARKAKSMUFFINS MED SYLTAD INGEFÄRA

MUMS SÅ GODA !
Ni måste testa dessa om ni gillar julkryddor...



Till 12 muffins :

125 g smält smör
2 ägg
2½ dl socker
3½ dl mjöl
1½ msk pepparkakskrydda
1 tsk bakpulver
1 dl fil/yoggis/kesella
3 msk finhackad syltad ingefära
+ 2 msk av ingefärssockerlagen

Vispa ägg och socker pösigt.
Rör ner filet, det smälta smöret, ingefäran och sockerlagen i äggvispet.
Blanda mjöl, bakpulver och pepparkakskrydda och vänd ner i smeten.

Fördela i muffinsformar och grädda ca 15 min i 200 grader.

Låt kallna innan man spritsar lite kristyr och garnera med lite strimlad ingefära...






Vivecas limpor

Godaste och enklaste limporna som finns !!!



Kommer från min förra jobbarkompis Viveca som jag kokat ganska många paltar ihop med :)








RSS 2.0