God Jul !







Liiiite ovanligare lingonsylt...




Koka vanlig lingonsylt ( eller fuska
med att koka upp köpt...)
och tillsätt hackad rödlök i slutet !

KLART !!!

Blev vansinningt gott till vilt, men jag vill nog
ha den på julbordet också...:)


JiverRoads

Istället för RockyRoads så blev det JiverRoads...



Jag gjorde så här :

400 g smält blockchoklad

Sen skållade, skalade och hackade jag mandel
som sen stektes upp med flingsalt
och blandades med chokladen
tillsammans med
2 p klippta skumtomtar
2 toblerone delade i bitar
1 p dajm

Rör snabbt ihop allt och bred ut på bakplåtspapper
och låt kallna.
Sen smälte jag 100 g vit choklad
som jag "streckade" över allt...



Skär sen i bitar och njuuut !!!

Risken finns att du måste göra mer...:)




Cissis tonfiskröra




Suveränt gott på ett rostat bröd eller som "dressing" till en sallad...

MUMS !!!


CreamCheesMarbledChocolateBrownies




Ett amerikanskt recept...därav de konstiga måtten !

220 g smält, mörk choklad
220 g phillaost
2,4 dl socker
4 ägg
1,5 tsk vaniljsocker
1,8 dl mjöl
½ tsk salt
ca 5 msk mjukt smör
1,2 dl mjölk

Vispa ihop 1 ägg + 0,6 dl socker + osten + ½ tsk vaniljsocker.
Ställ åt sidan.

Vispa sen återstående 1,8 dl socker + smöret.
Tillsätt 3 ägg, mjölken och 1 tsk vanilj.
Vänd i mjöl och salt.

Blanda med den smälta chokladen
och häll i en bakplåtsklädd form ca 35x20.

Klicka sen ut ostsmeten över och rör ordentligt
så det blir "svirvlar".

Grädda ca ½ timme...
men håll koll så den inte blir för gräddad.
Ska var liiite kladdig...

Servera gärna med en gräddklick...
MUMS !!!


Mandelmusslor




1 dl skållad, skalad och mald mandel
150 g rumsvarmt smör
3/4 dl socker
1 ägg
3 dl mjöl

Rör smör och socker mjukt, knäck i ägget och rör igen.
Häll i mandeln och mjölet och arbeta ihop degen snabbt.
Låt stå i kyl ca 1 tim.

Pensla under tiden formarna med smält smör
och mjöla dem sen.

Dela degen i ca 30 bitar och tryck ut i formarna.

Grädda i ca 12-15 min i 200 grader !

Klart !

Och servera dom helst med hjortron och grädde...
MUMS !!!


JulPotatisBakelserna...

Finns också redan receptet på...HÄR !!!

Så håll till godo...




Succekakan...




Har jag redan lagt ut receptet på...HÄR !!!



PS !!!
Kolakakan och succekakan är samma sak...
finns flera namn på den goda kakan och jag har visst använt båda...hihi !


Marängtårta



Kaksmeten :
250 g smör
2 dl socker
4 gulor
1,5 dl mjölk
3 dl mjöl
4 tsk bakpulver

Rör smör och socker pösigt
och rör sen gulorna, en i taget.
Häll i mjölken och sist mjöl och bakpulver blandat.
Bred ut på smort bakplåtspappper i långpanna.

Marängsmeten :
4 vitor
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker

Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner sockret.
Bred marängen över kaksmeten
och grädda sen i 20-25 min 175 grader.

Då tårtan är klar brukar jag alltid sätta den på en bricka i frysen
och låta den bli helt frusen.
Sen är det lätt att dela den frusen
och "montera" ihop tårtan med grädde och bär...
annars kan den vara liiite svår att få hel på ett tårtfat :)


Dajmkaka




En riktig blodsocker höjare...hihi !
Men smaskig...

Och jag bakade som vanligt med mjölkfritt smör och det blev supergott !

Skar den i bitar och nu är nästan allt i frysen...men bara nästan :)




RSS 2.0