Amerikanska plättar - modell mjölkfri :)




Ca 15 st små...

1 1/4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 msk råsocker
1 krm salt
1 msk smält mjölkfritt smör
1 1/4 dl bubbelvatten
1 litet ägg

Blanda de torra ingredienserna.
Vispa ner bubblet, sen smöret och sist ägget.
Stek i mjölkfritt smör ( såklart )
och jag brukar göra småplättar, alltså ca 1 msk / plätta...

Servera med fuskgrädde och sylt ♥

Själv ska vi testa dom med en viltröra i helgen...
tror det kan bli supersmarrigt !!!

Receptet kommer från Ica-tidningen Buffé men jag gjorde om det lite
så det skulle passa den mjölkfria dottern :)








Vallmo och citronsockerkaka !




Gör en vanlig sockerkaka och tillsätt skal av en citron
och saften av den
+ ½ dl blå vallmofrön !

Enkelt och smarrigt !!!







Idag...japanskt med norrländsk twist !

Yakiniku med renskav

2 p renskav
2 msk sesamfrö
1 msk olivolja
1½ dl teriyakisås
1 dl vatten
sop

Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills de får lite färg

Stek renskaven i oljan och häll över teriyakisåsen + vattnet
och låt puttra några minuter.
Smaka av med sop och strö över sesamfröna !

Servera gärna med ris och snabbstekt paksoikål...
vi kör med en stor vanlig sallad !









Fläsk och löksås

Igår - fettisdag - åt vi såklart stekt fläsk, men inte med bruna bönor utan med löksås och vitkålssallad !

Stek löken ( jag hade ca 10 mindre skivade gula lökar...) i smör på lite lägre värme och rätt så länge. Bättre för magen ju längre man steker...hihi !

Sen hällde jag på grädde och en klick creme fraiche och en stor klick kantarellost samt lite salt och lät det puttra ihop...och HIMMEL så gott det blev !!!

Prova såsen även om du inte GI/LCHF:ar...underbart gott !!!







Dillplättar...

Här kommer ett recept på små dillplättar.
Helt suveränt goda med en smarrig röra till...

Passar perfekt som frukost eller som ett mellis...GI såklart !



Receptet kommer från Annas fina bok !

Kör alla ingredienserna släta med mixerstav
och klicka sen ut på bakplåtspapper.
Jag tog ca en msk till varje...

Grädda ca 10 min i 2oo grader.

Låt svalna liiite.

Goda både ljumma och kalla...






 


MandelMix...

Häromdagen åt vi entrecôte med sallad och mandelmix !



Blev väääldigt gott till det grillade köttet...
Sen smakar det inte fel alls att lägga på ett kex
och ha till ostbrickan...

Bara så ni vet :)






RSS 2.0