Trevlig helg !







Spenatgryta...

Igår blev det indiskt blandat med spanskt :



Indisk spenatgryta med chorizo och turkisk yoghurt !

Blev väääldigt gott !






Tårtor...

Nu finns alla de här goda tårtorna här !



Hoppas att ni får inspiration och baklust,
för dom är supersmarriga alla fyra !!!






RedVelvetCake

Den här kakan är som en morotskaka fast rosa...



Kakan :

2 stora färska rödbetor ca 250 g
2 stora ägg
3 dl socker
1 dl neutral olja
1 dl gräddfil
4 dl vetemjöl 240 g
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker

ev röd hushållsfärg...


Skala och riv rödbetorna fint.
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör ner rödbetsrivet, olja, gräddfil och ev.färg...
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten.

Häll i smord och bröad form med avtagbar kant
och grädda i ca 45 min
i 175 grader.

Jag använde ingen färg och den blev ljuvligt rosaröd ändå !

Frosting :

400 g phillaost
1-1.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Vispa ihop frostingen och bred över kakan !
Ät och njut !






MississippiMudPie




Botten :

200 g mixade digestivekex
50 g smält smör
50 g smält mörk choklad

Smält chokladen och smöret tillsammans och blanda ihop med kexsmulorna.
Tryck ut i en form med löstagbar kant
och ställ in i kylen.
Kom ihåg att trycka degen ordentligt upp på kanterna...

Fyllningen :

175 g mörk smält shoklad
175 g smält smör
4 stora ägg
2 dl ljust muscovadosocker
2 dl vispgrädde

Smält ihop smör och choklad.
Vispa ihop ägg och muscovadosocker ordentligt.
Häll i grädden och låt vispa med en stund...
Vänd i chokladsmöret.

Häll smeten på chokladbotten och grädda i ca 45 minuter
i 175 grader, mitt i ugen !

Servera med vispad grädde...





JordgubbsMousseTårta

Här kommer receptet på dennna smarriga tårtan :



Köpte en färdig tårtbotten och använde 2 lager...

Moussen :

3½ gelatinblad
300 g jordgubbar
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
5 dl vispgrädde

Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.
Mixa jordgubbarna slätt.
Värm 1 dl jordgubbspuré med socker och vanilj
och krama ur gelatinbladen och låt dom smälta i purén.
Blanda med resten av den kalla purén och låt svalna helt !

Vispa grädden och blanda med den kalla jordgubbsröran.

Lägg en tårtbotten i en form med avtagbar kant
och lägg hälften av gubbgrädden över.
En botten till och resten av gubbgrädden = klart !

Frys in i minst 5 timmar
och tag fram och låt tina i kylskåp minst 6 tim innan servering...






RSS 2.0