Trevlig helg !
Spenatgryta...
Igår blev det indiskt blandat med spanskt :
Indisk spenatgryta med chorizo och turkisk yoghurt !
Blev väääldigt gott !
Tårtor...
Nu finns alla de här goda tårtorna här !
Hoppas att ni får inspiration och baklust,
för dom är supersmarriga alla fyra !!!
RedVelvetCake
Den här kakan är som en morotskaka fast rosa...
Kakan :
2 stora färska rödbetor ca 250 g
2 stora ägg
3 dl socker
1 dl neutral olja
1 dl gräddfil
4 dl vetemjöl 240 g
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
ev röd hushållsfärg...
Skala och riv rödbetorna fint.
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör ner rödbetsrivet, olja, gräddfil och ev.färg...
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten.
Häll i smord och bröad form med avtagbar kant
och grädda i ca 45 min
i 175 grader.
Jag använde ingen färg och den blev ljuvligt rosaröd ändå !
Frosting :
400 g phillaost
1-1.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Vispa ihop frostingen och bred över kakan !
Ät och njut !
MississippiMudPie
Botten :
200 g mixade digestivekex
50 g smält smör
50 g smält mörk choklad
Smält chokladen och smöret tillsammans och blanda ihop med kexsmulorna.
Tryck ut i en form med löstagbar kant
och ställ in i kylen.
Kom ihåg att trycka degen ordentligt upp på kanterna...
Fyllningen :
175 g mörk smält shoklad
175 g smält smör
4 stora ägg
2 dl ljust muscovadosocker
2 dl vispgrädde
Smält ihop smör och choklad.
Vispa ihop ägg och muscovadosocker ordentligt.
Häll i grädden och låt vispa med en stund...
Vänd i chokladsmöret.
Häll smeten på chokladbotten och grädda i ca 45 minuter
i 175 grader, mitt i ugen !
Servera med vispad grädde...
JordgubbsMousseTårta
Här kommer receptet på dennna smarriga tårtan :
Köpte en färdig tårtbotten och använde 2 lager...
Moussen :
3½ gelatinblad
300 g jordgubbar
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
5 dl vispgrädde
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.
Mixa jordgubbarna slätt.
Värm 1 dl jordgubbspuré med socker och vanilj
och krama ur gelatinbladen och låt dom smälta i purén.
Blanda med resten av den kalla purén och låt svalna helt !
Vispa grädden och blanda med den kalla jordgubbsröran.
Lägg en tårtbotten i en form med avtagbar kant
och lägg hälften av gubbgrädden över.
En botten till och resten av gubbgrädden = klart !
Frys in i minst 5 timmar
och tag fram och låt tina i kylskåp minst 6 tim innan servering...