Ny vecka igen...vecka 5 !







Blodapelsinmarmelad



Blodapelsinmarmelad
 
1 kg  blodapelsiner
5 dl  vatten
1 kg  syltsocker
 
 
Gör så här:

1. Tvätta och borsta apelsinerna mycket väl. Skala hälften av dem. Skär alla frukterna i mindre bitar. Kör allt i matberedare tills skalen är finfördelade i små bitar.

2. Häll alltsammans i en vid gryta och tillsätt 5 dl vatten. Koka under lock cirka 20 minuter.

3. Rör ner sockret lite i taget och koka upp. Skumma. Låt koka utan lock ca 15 minuter. Skumma.

4. Häll upp på rena varma burkar.

Jag gjorde ½ sats och det blev väldigt bra...och gott !


Panini...MUMS !

En av våra absoluta favoriter när vi är i Spanien...det är panini på Fikontorget ! Så smarrig att det inte är riktigt klokt...



Som ni ser är det den jag har i headern...:)

Tänkte försöka mig på ett recept också :

Ett gott bröd, inte alltför tjockt. I lördags då vi gjorde det till middag tog jag hembakade baguetter och använde utan överdel...
Kycklingfiléer, skivade tunt och stekta med mycket vitlök...
Bacon, knaperstekt...
Ost...gärna en blandning med parmesan och mozzarella. Då blir det mycket smak...

Har man en klämgrill så är det perfekt, men det funkar bra att göra i ugnen också !

Till serveras råstekt pottis...med mycket vitlök, sallad och en creme de balsamico på Fikon...och ev lite vitlöksdressing...och SANGRIA såklart !

MUMS MUMS MUMS MUMS MUMS !!!

Thekakor

Fick nya Allt om Mat häromdagen och blev sugen på att baka thekakor.
Sagt och gjort :



2 dl havregryn
5 dl mjölk ( eller havremjölk...)
50 g jäst
2 msk ljus sirap
1 äggula
1 tsk salt
ca 11 dl vetemjöl spec.
100 g smör ( eller mjölkfritt margarin...)

Blanda havregryn och mjölk och låt stå 5 min.
Värm till 37 grader.
Smula ner jästen i en bunke
och tillsätt havremjölken.
Tillsätt sirap, gulan och salt.

Blanda i mjöl till en smidig deg.

Till sist klickar du ner smöret och arbetar in det i degen.
Jäs 45 minuter.

Dela degen i 20 bitar och rulla bullar och lägg på plåt.
G l e s t . . .
Låt jäsa några minuter innan du plattar till dom
och naggar dom.
Jäs 20 minuter till...

Grädda i 250 grader i ca 8 minuter !

N J U T !!!


RSS 2.0