Marängtårta



Kaksmeten :
250 g smör
2 dl socker
4 gulor
1,5 dl mjölk
3 dl mjöl
4 tsk bakpulver

Rör smör och socker pösigt
och rör sen gulorna, en i taget.
Häll i mjölken och sist mjöl och bakpulver blandat.
Bred ut på smort bakplåtspappper i långpanna.

Marängsmeten :
4 vitor
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker

Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner sockret.
Bred marängen över kaksmeten
och grädda sen i 20-25 min 175 grader.

Då tårtan är klar brukar jag alltid sätta den på en bricka i frysen
och låta den bli helt frusen.
Sen är det lätt att dela den frusen
och "montera" ihop tårtan med grädde och bär...
annars kan den vara liiite svår att få hel på ett tårtfat :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0