Citronkaka
Igår bakade jag en krämig citronkaka och den var helt suveränt god ! Måste bara dela med mig av receptet ( som kommer från "Cecilias fikastunder ").
4 ägg
2 ½ dl socker vispas ihop !
1 citron som rives och pressas ( ca 3/4 dl )
1 tsk bakpulver
2 dl mjöl
200 g smält smör
Vispa ihop ägg och socker.
Tillsätt citronjuicen och det rivna skalet.
Rör ner mjöl och bakpulver och häll sist i smöret.
Häll smeten i en smörad och bröad form ( man kan bröa med ströbröd, polentagryn, svart vallmo eller mjöl ) och grädda sen i ca ½ timme i 175 grader. Den ska vara lite lös i mitten för den stabiliserar sig när den svalnar.
Sikta över lite florsocker innan servering och bjud gärna på lite vispad grädde och ev. lite bär till...
Det går bra att göra kakan på vilken citrusfrukt som helst.
MUMS !
4 ägg
2 ½ dl socker vispas ihop !
1 citron som rives och pressas ( ca 3/4 dl )
1 tsk bakpulver
2 dl mjöl
200 g smält smör
Vispa ihop ägg och socker.
Tillsätt citronjuicen och det rivna skalet.
Rör ner mjöl och bakpulver och häll sist i smöret.
Häll smeten i en smörad och bröad form ( man kan bröa med ströbröd, polentagryn, svart vallmo eller mjöl ) och grädda sen i ca ½ timme i 175 grader. Den ska vara lite lös i mitten för den stabiliserar sig när den svalnar.
Sikta över lite florsocker innan servering och bjud gärna på lite vispad grädde och ev. lite bär till...
Det går bra att göra kakan på vilken citrusfrukt som helst.
MUMS !
Kommentarer
Trackback