Curry light

En curry light, jag är ingen supercurryfantast men lär mig sakta, och den här grytan är både snabb, enkel och himla god.

1 hackad lök
Grytbitar av nöt elller älg
6 tsk spiskummin
1 tsk senapsfrön
½ tsk svartpeppar
1 tsk chilipulver
1 tsk gurkmeja
1 tsk salt
2 pr. vitlöksklyftor
2 tsk ingefära, helst färsk, men torkad går också
3 msk vitvinsvinäger
1 msk olja
Stek löken och blanda under tiden ihop allt annat, utom köttet.
Häll röran över löken och rör om och lägg i köttet ( som kokas ).
Fyll upp med vatten/kokosmjölk/grädde och koka gärna 1 timme.
Servera med ris och sallad.

Var inte rädd att göra den bara för att köttet ska kokas och inte stekas. Jag är vitlöksgalen, så vi har alltid mer vitlök än vad alla recept säger. Så vitlöken kan man gärna öka på lite.

Smaklig måltid !!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0