Flygande Jakob

Ikväll blir det Flygande Jakob till middag.

Kycklingfilé i småbitar steks och läggs i en form.
Stek sen svamp och bacon och lägg på.
Vispa grädde och blanda med lite chilisås och bred över.
 
Egentligen ska det vara jordnötter också, men Edith är nötallergiker, så sånt kommer inte ens in i huset. Men för er andra så kan man lägga det ovanpå grädden. Vi brukar lägga dit lite brödkrutonger i stället.
In i ugnen i 200 grader och ca ½ timme.
Servera med ris eller pressad potatis, sallad och ett gott bröd. Och VIN såklart !

Man kan istället ta en grillad kyckling och bena ur den. Det går lite snabbare....
Sen kan man blanda in lite färskost eller creme fraiche i grädden.
Jag har alltid vitlök i stekpannan när jag steker kyckling, men det är ju en smaksak.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0