Focaccia
såklart...så frysen fylls sakta men säkert på !
25 g jäst
3 dl ljummet vatten
½ dl olivolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
7-8 dl vetemjöl special
Smula jästen och vispa ut den med vatten, olja, honung och salt.
Tillsätt mjölet lite i taget och knåda i ca 5 min.
Jäs i ca 45 min.
Dela den i 2 delar på bakbordet, knåda och forma till 2 bollar som plattas ut tills de är 1½ cm tjocka.
Jäs ca 30 min på oljad plåt med lite flingsalt i botten.
Smaksätt med tex västerbottensost, rödlök, små tomater eller färska örter mmmm och sätt sen fingrarna i degen så det formas små hål över hela brödet och ringla sen över olja och strö flingsalt.
Grädda i 225 grader ca 10 minuter.
KLAAART !!!
25 g jäst
3 dl ljummet vatten
½ dl olivolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
7-8 dl vetemjöl special
Smula jästen och vispa ut den med vatten, olja, honung och salt.
Tillsätt mjölet lite i taget och knåda i ca 5 min.
Jäs i ca 45 min.
Dela den i 2 delar på bakbordet, knåda och forma till 2 bollar som plattas ut tills de är 1½ cm tjocka.
Jäs ca 30 min på oljad plåt med lite flingsalt i botten.
Smaksätt med tex västerbottensost, rödlök, små tomater eller färska örter mmmm och sätt sen fingrarna i degen så det formas små hål över hela brödet och ringla sen över olja och strö flingsalt.
Grädda i 225 grader ca 10 minuter.
KLAAART !!!
Kommentarer
Trackback