Het karibisk lax...

1 sida färsk lax
2 tsk kryddpepparkorn
1 stor röd färsk finhackad chili
5 cm färsk riven ingefära
2 tsk paprikapulver
2 tsk chilipeppar/cayenne
2 tsk muscovadosocker
2 tsk flingsalt
saft och skal från 1 lime
2-3 msk mörk rom

Lägg laxsidan på ugnsfolie i en långpanna.

Mortla kryddpepparn till smulor.
Blanda sen med chili, ingefära, paprikapulver, chilipeppar,
muscovadosocker och skalet från limen.

Ska bli en geggig röra som ska smetas ut på laxen
men pressa först över limesaften på laxen.
Strö över flingsaltet och häll lite rom över alltihop.

Jag skar även en lime i tunna skivor som jag la som ett band över fisken...

Stek i ugn 175 grader ca 20 minuter.
Servera gärna med limeaioli och mangosalsa...
MUMS !!!

PS !
Gör gärna två laxsidor, för de går åt som smör i solsken :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0