Risgrynsgröt - mjölkfri förstås...

Tidsåtgång: ca 1 timme

1½ dl risgryn
3 dl vatten
½ tsk salt
6-7 dl havredryck
1 dl havregrädde
ev. kanelstång
kanel och socker

Koka upp riset med vattnet och saltet.
Koka på svag värme ca 10 min ( med lock )
Häll i 5 dl havredryck och ev. en kanelstång...
Koka upp på nytt och sänk sen igen och låt
puttra ca 20 min utan lock...

Häll i havregrädden och 1-2 dl havredryck och puttra 20 min till !

Servera med kanel och socker och havredryck !

Har inte hunnit testa det här receptet än,
då det inte gick att få tag i grötris på Ica...
men maken fixar ris i stan så ikväll ska vi koka gröten !


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0