Saffranskladdkaka




125 g smält smör
100 g vit choklad
1 p saffran
( eller en halv påse om man inte vill ha så stark saffransmak...)

2½ dl socker
1 dl riven mandelmassa
2 dl mjöl
5 msk vanlijsocker
½ tsk bakpulver
1 knivsudd salt
3 ägg

Smält smöret och lägg i saffranet och den vita chokladen.
Dra pannan från spisen...

Blanda allt det torra inkl. mandelmassan och häll sen smörröran över
och tillsätt sist äggen ett och ett.

Häll i smord och bröad form med löstagbar kant.
Grädda ca 25 minuter...

Låt svalna och servera med grädde !


Kommentarer
Postat av: carina wikström

Lycka! Jag som sökt efter ett saffranskladdkakerecept. Hur varmt i ugnen?

/Carina

2010-11-20 @ 17:29:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0