Påsktårta

Påsktårta - eller chokladkaka med ljuvlig glasyr som den heter i vanliga fall.



Kakan :

100 g smält smör
2 ägg
2 dl socker
1 dl mjöl
3/4 dl kakao
1 ½ tsk vaniljsocker

Vispa ägg och socker pösigt och häll i smöret i smeten och rör om.
Blanda de torra ingr och rör sen ner det också.
Smöra och bröa och fyll en form med löstagbar kant och grädda sen i 175 grader.

20 cm diameter i 24 minuter eller som jag har 24 cm diameter 19 minuter. Grädda inte för länge - den ska vara kladdig !
Låt svalna !

Glasyren :
150 g Philadelphiaost
50 g smör
2 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
4 dl florsocker

Bred över glasyren på kakan och låt allt stå minst 3 timmar innan servering - den blir bara godare och godare !







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0