JordgubbsMousseTårta
Här kommer receptet på dennna smarriga tårtan :
Köpte en färdig tårtbotten och använde 2 lager...
Moussen :
3½ gelatinblad
300 g jordgubbar
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
5 dl vispgrädde
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.
Mixa jordgubbarna slätt.
Värm 1 dl jordgubbspuré med socker och vanilj
och krama ur gelatinbladen och låt dom smälta i purén.
Blanda med resten av den kalla purén och låt svalna helt !
Vispa grädden och blanda med den kalla jordgubbsröran.
Lägg en tårtbotten i en form med avtagbar kant
och lägg hälften av gubbgrädden över.
En botten till och resten av gubbgrädden = klart !
Frys in i minst 5 timmar
och tag fram och låt tina i kylskåp minst 6 tim innan servering...
Kommentarer
Trackback